Az idei év sajnos nem a figyelmünkért tülekedő kiemelkedő címekről szól eddig, pláne nem AAA-fronton, az idei hét azonban meglepően erősre sikeredett PlayStation platformokon, hiszen akad itt új blockbuster-aspiráns, izgalmas átirat és különleges indie gyöngyszem is. Lássuk, mi mindennel bővült a PS Store ezen a héten!

Outriders

A People Can Fly csapata korábban már többször is bizonyította, hogy értenek a shooter műfajhoz (legfőképp a Bulletstormmal), a lengyel stúdió pedig most a Square Enix hátszelét meglovagolva nekilátott eddigi legnagyobb projektjének, melyből végül egy kifejezetten kooperatív játékra kihegyezett looter-shooter lett az Outriders képében.

Disco Elysium – The Final Cut

A Disco Elysium egyike volt 2019 egyik leginkább körülrajongott játékainak, méghozzá nem véletlenül, a ZA/UM első fejlesztése ugyanis egy végtelenül stílusos detektívsztori volt egy vérbeli RPG-be ágyazva. Most pedig végre PlayStation platformokon is átélhetjük a lehetőségekkel és választásokkal teli történetet, méghozzá kibővített formában.

I Saw Black Clouds

A Wales Interactive munkásságának köszönhetően az elmúlt években reneszánszukat élik az élőszereplős interaktív filmek, most pedig itt a legújabb darab, az I Saw Black Clouds, melynek története barátnőnk öngyilkossága körül forog, ami mögött könnyen lehet, hogy olyan okok állnak, melyekre senki nem gondolt...

Narita Boy

Sok indie cím próbálkozik a videójátékok korai korszakának megidézésével a látványvilágon keresztül, keveseknek sikerült azonban ez annyira lélegzetelállító módon, mint a Narita Boynak, mely a pixelartot és a CRT-érzést egy fantasztikusan animált, hangulatos világ felépítésére használta egy oldalnézetes akció-kalandjátékban.

Ingyenes játékok

Mindenképpen érdemes szót ejteni a héten érkezett két ingyenes játékról is: az egyik az auto-battler műfaj úttörőjének számító Auto Chess PS5-verziója, a másik pedig a Hitman 3: Free Starter Pack, amely egy héten át ingyenes kóstolót nyújt a lopakodós-bérgyilkolós széria legújabb darabjából.

További megjelenések