Természetesen júniusban sem maradnak ingyenes játékok nélkül a PS Plus előfizetők: ebben a hónapban is két ajándék cím tölthető, amiket június 4-én már be is húzhattatok, de a hónap végéig természetesen még van időtök hozzáadni őket a könyvtáratokhoz. Most a Sonic Mania című játékról olvashattok egy rövid ajánlót.

Ha azt mondom, Sonic, te azt mondod, kék sündisznó, sebesség és Sega. Jómagam Sonickal először 1993-ban találkoztam, amikor az általános iskola szervezésében egy hetet töltöttem el az angliai Hastingsben. A vendéglátó családban, a gyerekeknek volt egy Sega Mega Drive 2 konzoljuk, amelynek használatát nekem is megmutatták, és így, esténként, a kék sünivel gyűjtöttem az aranygyűrűket, hogy legyőzzem dr. Eggmant… Ez egy csodálatos barátság kezdete volt.

Sonicot mindenki ismeri, a játékvilág egyik legrégebbi figurája, akinek a népszerűsége a mai napig töretlen. Huszonnyolc év alatt több, mint 40 játék jelent meg, amelyben a süni szerepet kapott. Az első játékok kifejezetten magas pontszámokat kaptak, aztán az idő előre haladtával az új részek egyre gyengébbek lettek. Ezen változtatott a 2017-ben megjelent Sonic Mania, amellyel a fejlesztők a sorozat gyökereihez való visszatérést tűzték ki célul.

Ez sikerült is, hisz a Sonic Mania hű maradt az eredeti játékokhoz, miközben a fejlesztők olyan dolgokat is belepakoltak, amik a régen ismert játékmenetet frissítették fel. A cél természetesen a pályákon való végig száguldás, pörgés-forgás-ugrálás, aranygyűjtés, és az ellenfelek eliminálása. Sonicot kíséri Tails, akit irányíthat maga a játékos vagy egy második személy, így a szinteken lévő akadályokat akár csapatmunkával is meg lehet oldani. Az egyes etapok azoknak is tudnak újat mutatni, akik már kívülről-belülről ismerik a szinteket, hiszen ezek új részeket is tartalmaznak: ilyen például a Green Zone. A tizenkét szinten érdemes körbenézni, hiszen tervezésük remek, a játék pedig kellemes ahhoz, hogy a PS Plus előfizetők letöltsék a PS4-re és eltöltsenek vele néhány szórakozással teli órát.

Kellemes órát, hiszen a Sonic Mania az elmúlt évek legjobb süni élményét adja. A kritikusok és a játékosok is szerették a megjelenés után, 80 pont feletti értékelést kapott minden platformon, ráadásul ez a játék idővel még jobb lett, hiszen 2018-ban megjelent a Sonic Mania Plus. Ne habozzatok kipróbálni, nem sok helyet foglal el a PS4 tárhelyén, csak pár perc kell ahhoz, hogy megkezdődjön a nagy kaland! Hajrá!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!