Természetesen júniusban sem maradnak ingyenes játékok nélkül a PS Plus előfizetők: ebben a hónapban is két ajándék cím tölthető, amiket már be is húzhattatok, de a hónap végéig természetesen még van időtök hozzáadni őket a könyvtáratokhoz. Az egyik a Call of Duty: WW2, a másik a Star Wars: Battlefront 2. Most az utóbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban… A mára szállóigévé vált mondást mindenki ismeri, ahogy azt is, hogy a Star Wars-filmek mellett egyre-másra jönnek a játékok is, legyen az akár egyszemélyes kampányt vagy multis lövöldét középpontba állító program. A 2017-ben megjelent Star Wars Battlefront 2 ez utóbbiak táborát gyarapítja, melyet a Sony most ingyen ad a PS Plus előfizetőinek.

A 2015-ben megjelent új Battlefront sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a fejlesztők pedig megesküdtek, hogy a folytatásban kiköszörülik a csorbát. A Battlefront 2 végül 2017 év végére készült el, és valóban változtattak a recepten, hiszen bekerült a játékba egy kampány, melyben egy Iden Versio nevű birodalmi katonát lehet irányítani pár órán keresztül. A Battlefront 2 lényege azonban nem ez, hanem a multiplayer, melyben a messzi-messzi galaxis szinte összes hősét irányítás alá lehet vonni.

Igen, hiszen egymásnak lehet ereszteni Palpatine szenátort és Leiát, Boba Fettet és Rey-t, Yodát és Darth Vadert olyan ikonikus helyszíneken, mint a Yavin-4, a Hoth, a Halálcsillag vagy éppen a Jakku. A játékot a megjelenésekor éles, sőt durva kritika érte a lootbooxokban megvehető fejlődés miatt, melyet az EA szerencsére gyorsan eltörölt, azóta pedig csak kozmetikai cuccokat lehet ily módon megszerezni. A multi Galactic Assault játékmódja kifejezetten izgalmas, az állandó helyezkedésre és feladatok teljesítésére épülő játékmenet tud szórakozást adni - ki kell próbálni!

A Star Wars Battlefront 2 az elmúlt években rengeteg frissítést kapott, így ezekkel a tartalmakkal megtömve mindenki belevetheti magát akár a kampányba, akár a multis csatákba. A DICE alkotása tökéletesen visszaadja a messzi-messzi galaxis hangulatát, ennek pedig a Csillagok háborúja-rajongók csak örülhetnek. És bár az EA nemrég bejelentette, hogy több tartalmi frissítést nem kap a játék (technikai hibák ezután is javítva lesznek), abban biztosak lehetünk, hogy a szerverek még hosszú ideig élni fognak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!