Szokás szerint júniusban is két játékot tölthetnek le ingyen a PS Plus előfizetői PS4-re, melyek közül az első, a Call of Duty: WWII már május végén elérhetővé vált. Erről olvashattok most egy rövid ajánlót.

A Call of Duty immáron jó ideje a modern hadviselés, a futurisztikus kikacsintások, illetve a hidegháborús kitérők bővkörében él, így mindenképpen üdítő volt a 2017-es epizód, a WWII, amely visszatért oda, ahol az egész széria elkezdődött: a második világháborúba.

A WWII a második világháború európai hadszínterére repít el bennünket, ahol az 1. gyaloghadosztályba tartozó Ronald "Red" Daniels közlegényt, illetve az ő osztagát terelgethetjük végig a háború borzalmain, kezdve a normandiai partraszállással. A csapatos felállásnak pedig nemcsak a történet folyamán van jelentősége, a játékmenet tekintetében ugyanis a WWII szándékosan a régi iskolát követi: nincs regenerálódó életerő, csupán elsősegélycsomagok, illetve alternatív lehetőségként a társaktól is kérhetünk segítséget - legyen az gyógyítás, muníció vagy támogatás gránátokkal.

A kampány természetesen most is csupán egy apró szelete a játéknak, hiszen ott van még a szokásos multiplayer, mint ahogy a franchise egyik visszatérő elemének számító zombis játékmód is. Az ezúttal Nazi Zombies néven futó kooperatív móka most is egy valódi eseményekkel megfűszerezett alternatív történelmi szituációba hajít bennünket, ahol a nácik zombihadsereget fejlesztettek ki. Ezt kell megállítanunk egy klasszikus Horde-jellegű, vagyis hullámok ellen harcolós felállásban, ahol mind a négy karakter külön osztályba tartozik, egyedi képességekkel.

Egy szó mint száz: a Call of Duty: WWII szokás szerint egy komplett csomagot szállít nekünk, látványos és drámai egyszemélyes kampánnyal, nagyszabású multiplayerrel, illetve szórakoztató kooperatív alternatívával. Bármelyiket is keresitek tehát, itt megtaláljátok - ezúttal második világháborús köntösben.