A Sony az elmúlt időben számtalan remek játékkal örvendeztette meg a PS Plus előfizetőket, ez a trend pedig ebben a hónapban sem törik meg. A messzi-messzi galaxisban tett látogatás után egy jó kis verekedős programba kóstolhatunk bele. A Virtua Fighter sorozat már évtizedek óta szórakoztatja a játéktermek rajongót, most pedig PS4-re költözik az 5. rész, rögtön egy bővített verzióval!

A Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown a klasszikus verekedős játékok szabályrendszerét követi, vagyis van egy aréna, melyben a karakterek küzdenek meg egymással. A játék természetesen rendelkezik történettel, melyben szerepet kap árulás, emberrablás, és természetesen az akció is, miközben a több, mint egy tucat karakter mindegyikét megismerhetjük.

Bár a Virtua Fighter 5 a hetedik konzolgeneráció mindkét jelentős gépére megjelent, a most debütáló Ultimate Showdown verzió az, amely a legteljesebb játékélményt kínálja. Feljavított grafika, új háttérzene, új animációk, online lehetőségek jelentik az újdonságok magját. Klasszikus küzdőtereken lehet verekedni, tengerparton és japánkertekben, ketrecekben, ráadásul a karakterek kombóinak felfedezésével, kiismerésével könnyedén győzedelmeskedhetünk a többkörös harcokban.

 

Az eredeti Virtua Fighter 5 PS3/Xbox 360 verziója kritikai és kereskedelmi siker lett, ráadásul a 2009-ben az Edge magazin a 24. helyre rangsorolta a Sega alkotását a „TOP 100 játék, amelyet ki kell próbálnod” címet kapott listán. Valószínűleg a frissített kiadás ismételten sikeres lesz, köszönhetően a remek karaktergárdának, a kellemes játékmenetnek, és a széles körű testreszabási lehetőségeknek. A Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown egy vadonatúj játék (06.01. premierdátum!), melyet a műfaj rajongóinak ki kell próbálniuk, hiszen jó szórakozást, kellemes időtöltést ad, akár egy esős, akár egy napos nyári estén, egyedül vagy barátokkal!