Ebben a hónapban az Oddworld: Soulstorm és a Days Gone mellett a Zombie Army 4: Dead War ingyenes a PS Plus előfizetői számára. Most ez utóbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

Néha az egyszerű gondolatfoszlányokból születnek a legzseniálisabb ötletek: ilyen a Zombie Army-széria is, amely egy különálló Sniper Elite-kiegészítőként indult még 2013-ban, végül azonban olyan népszerűnek bizonyult, hogy a fejlesztő Rebellion úgy döntött, ideje különálló franchise-t építeni rá. Ennek a legújabb és eddigi legnagyszabásúbb darabja a Zombie Army 4: Dead War, amely ebben a hónapban ingyenesen elérhető a PS Plus előfizetői számára.

Zombi Hitlert sikerült ugyan legyőzni, élőhalott hadserege azonban még mindig ott bóklászik a nagyvilágban, így ismételten harcba indulunk, hogy felvegyük a harcot a zombikkal az alternatív második világháborúban, ezúttal Itália vidékein. A hangsúly ennek megfelelően továbbra is színtiszta akción van: a cél még mindig az, hogy minden lehetséges eszközzel túléljük a százával támadó foszladozó hullák támadását.

A mezei zombik mellett meglehetősen extrém ellenfelek is az életünkre törnek a Dead Warban, hiszen egy zombiállatkert gyönyörűségeivel is szembe kell néznünk – élükön a veszedelmes zombicápával. Még szerencse, hogy nem egyedül kell felvennünk velük a harcot, hiszen a kampányt akár egyszerre négyen is játszhatjuk, a csapatmunka pedig ilyenkor különösen kifizetődik. Na, meg persze a Sniper Elite-ből kölcsönzött lassított és brutális röntgenfelvételek által okozott örömöket is jó érzés megosztani a haverokkal!

A történet mellett egy, az eddigieknél még tartalmasabb hordamód is vár ránk, ahol az a cél, hogy minél tovább túléljünk a hullámokban támadó szörnyetegeket feltartóztatva. Emellett maga a kampány is kapott kiegészítőket, melyek nemcsak új küldetéseket tartalmaznak, hanem a karakterek és a fegyverek terén is bővítik a lehetőségeket – ezeket pedig természetesen részletesen testre is szabhatunk az alapjátékban.

További jó hír a PlayStation-rajongóknak, hogy aki már PS5-ön tervezi darálni a zombikat, az még jobb minőségben teheti ezt meg, a héten ugyanis megjelent egy ingyenes újgenerációs frissítés, aminek hála 4K / 60 fps értékek mellett fut a játék az új konzolon. Irány tehát a PS Store, szóljatok a haveroknak, aztán hulljanak azok az élőhalottak!

A Zombie Army 4: Dead War május 3-ig adható hozzá ingyen a könyvtárhoz a PS Plus előfizetők számára PS4-en és PS5-ön.