• PS4 konzolokon jelenhet meg a Max Payne 2001-es első része
  • Még nem tudni, hogy felújított változatról vagy a pár napja bejelentett PS2-es emulációhoz csatlakozó darabról van-e szó  

A Remedy Entartianment első játékával igazi videojáték klasszikust alkotott, mely nem csak az akkor elképesztően szép grafikai megvalósításával, kiválóan megírt, film noirokat és képregényeket egyszerre megidéző történetével és narratívájával, remek főhősével, hanem játékmenetbeli újításaival is a mezőny fölé tudott emelkedni. Mert bizony a folytonosan fájdalomcsillapítókat rágcsáló, bosszúszomjas rendőr kalandjának köszönhetjük az bullet time effektus feltűnését a videojátékokban: kevés emlékezetesebb képsor ragad meg az ember memóriájában annyira, mint amikor Max hosszú ballonkabátjában lassított felvételen elvetődve lövi szitává ellenfeleit. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

De félre a nosztalgiával, ugyanis a 2001-es epizód óta további két folytatással és egy filmadaptációval egész franchise-á terebélyesedő, és közel hétmillió példányban fogyó sorozat hamarosan visszatérhet, hiszen az ESBR korhatár-besorolást végző bizottság honlapján feltűnt az első rész PS4-es változata. Az anno PC-re, Xbox-ra, és PS2-re (majd később mobilokra) is megjelent darab újfent M-es pecsétet kapott, igaz, arról jelen pillanatban fogalmunk sincs, hogy egy felújított változatról van-e szó (a GTA: San Andreas módjára), vagy netán a PlayStation Experience konferencián bejelentett PS2 emuláció eddig nyolcfős (Dark Cloud, Rogue Galaxy, The Mark of Kri, War of the Monsters, Twisted Metal: Black, Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andreas) felhozatalához csatlakozik a Max Payne. Utóbbi ugyanis lehetővé teszi, hogy 1080p felbontás, új trófeák, és számos kényelmi funkció mellett játszhassuk újra a régi klasszikusokat. 

Bár mindkét hír örvendetes volna, de azért a legjobban egy alapjaitól újgenerációs hardverekre írt folytatásnak örülnénk a legjobban, nem igaz?