• Érdekes sorokat tartogat a direct.playstation.com oldal forráskódja
  • A PS5 előrendelése kapcsán is található némi információ

Az előző héten láthattunk egy újabb rövid bemutatót a PS5 kapcsán, melynek fókuszában ezúttal a DualSense kontroller volt, és bár a videó végén elhangzott, hogy az előrendelési lehetőségre egyelőre még várni kell, könnyen lehet, hogy már nem olyan sokat.

ps5-elorendelesre-utalo-nyomokat-talaltak-a-playstation-hivatalos-oldalan.jpg

Az önjelölt detektívek ezúttal a direct.playstation.com oldal (ez lényegében a Sony online hardveráruháza) forráskódjában turkáltak, ahol találtak egy érdekes sort: egy kosár üzenetről van szó, amely arra hívja fel a felhasználó figyelmét, hogy csak egyetlen PS5 konzolt van lehetőség előrendelni. Ez nemcsak arra utalhat tehát, hogy már nincs messze az előrendelési lehetőség, hanem hogy a Sony erősen korlátozni fogja a vásárlási lehetőséget, ami nem meglepő, hiszen hatalmas keresletre számítanak.

Egy másik érdekes sort is találtak egyébként a kódban, a PS5-tel kompatibilis PS4 termékek esetében külön jelzés lesz ugyanis erre vonatkozóan. A Sony korábban úgy fogalmazott, hogy a "legtöbb" PS4-játék az új konzolon is futtatható lesz, ám hogy a gyakorlatban ez végül mennyire lesz igaz, az nyilvánvalóan még a jövő zenéje.