• Felkerült a PUBG és az Octopath Traveler a Google Stadia kínálatába
  • Az EA öt játékot fog megjelentetni
  • Két új exkluzív játékot is bemutattak

A két hónapig tartó ingyenesség a számok alapján jót tett a Stadia népszerűségének, hosszú távon azonban a játékkínálaton is dolgoznia kell a Google-nek - ennek kapcsán kaptunk friss bejelentéseket a tegnap esti Stadia Connect konferencián.

Két jól ismert cím már most elérhetővé vált a játékstreamelős szolgáltatáson belül: ezek a népszerű battle royale, a PUBG, illetve az egyedi látványvilágú klasszikus JRPG, az Octopath Traveler. Emellett bejelentették, hogy az EA is beszállt a támogatók közé, melynek köszönhetően a Star Wars Jedi: Fallen Order is bekerül a kínálatba az év végén, melyet egy-egy FIFA és Madden követ majd a tél folyamán, illetve további két cím 2021-ben.

pubg-star-wars-es-uj-exkluzivok-ezekkel-a-jatekokkal-bovul-a-stadia-kinalata.jpg

A fentieken túl két exkluzív játékot is bejelentettek. Az egyik a nyáron érkező Wave Break, amely ugyan a Steamen is meg fog jelenni, de elsőként Stadiára érkezik idén nyáron. Egy "gördeszkás" játékról van szó, mely a Tony Hawk's Pro Skater árkád jellegét szeretné megidézni - azért idézőjelben, mert valójában motorcsónakokat (!) kell benne irányítani, de ezt leszámítva pont ugyanúgy trükközhetünk és kombózhatunk majd benne, mint a régi deszkás címekben, méghozzá egy Miami Vice hangulatú világban.

A másik játék meglehetősen nagyszabású és ténylegesen is exkluzív lesz: ez a Crayta, amely szintén nyáron jelenik meg, és valahol a Minecraft és a Dreams között helyezkedik el félúton. Tulajdonképpen nem is egy játékról van szó, hanem egy "alkotó platform"-ról, melyben multiplayer játékokat hozhatunk létre, majd oszthatunk meg másokkal. A készítők szerint akár 15 perc alatt össze lehet dobni benne egy játékot, bármiféle programozási tudás nélkül, de aki valami komplexebbet alkotna, azt csak a saját képzelete fogja limitálni.