Ha unod már azokat a nyílt világú játékokat, amikben egymás után felnyitható zónákra korlátozzák a szabadságodat, akkor a Rage 2 a te játékod. Merthogy az id Software stúdiófőnöke, Tim Willits elárulta, hogy amint befejezzük a bemutatkozó szakaszt, az egész játéktér szabadon bejárható.

Végigszáguldhatunk fejlesztések nélkül a főküldetéseken, de akár órákat is elüthetünk majd azokat elkerülve, elmélyülve a Rage 2 nyújtotta szórakozásban. Merthogy a program öt különböző biomja (ezek a játéktér szektorai) bizony rengeteg tevékenységet rejt. Részt vehetünk versenyeken és poszt-apokaliptikus show-kban, teljesíthetünk fejvadászküldetéseket, és így tovább.

Ráadásul a játéktér is változatosnak ígérkezik. Willis szerint az első Rege és a Mad Max után inkább szolidabban nyúltak a barna színhez, ami jellemző erre a két programra. Ugyan a Rage 2-ben is dominálni fog a barna, az öt biom alapvetően eltérő környezettel bír majd (erdő, sivatag, földalatti város, mocsár), így színesebb lesz elődjénél.

És még egy jó hír: ha befejezzük a fő sztoriszálat, és legördül a készítők listája, folytathatjuk a Rage 2 világának felfedezését és befejezhetjük a megmaradt mellékküldetéseket is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!