• Újra belepillanthattunk a Rage 2 játékmenetébe
  • Az autós harcok itt is fontosak lesznek, és konvojokat is leszedhetünk
  • A világot töltőképernyők nélkül járhatjuk be
  • Az egyes frakcióknak pedig mind saját taktikája és harcstílusa lesz

Nem csak a Doom Eternal játékmenetébe nyerhettünk bepillantást a QuakeCon 2018 keretein belül, hanem a Rage 2 készítői is új videóval jelentkeztek. A hét és fél perces anyagban ugyanaz a küldetés szerepel, ami már az E3-as prezentációban is feltűnt, ezúttal azonban egy kicsit több magyarázatot kapunk, illetve a járműves harcba is alaposabban belenézhetünk.

A Rage 2 története 30 évvel az első epizód után játszódik, mikor a világ már kezd magához térni az apokalipszisből. Ennek megfelelően a sivatag helyét néhol más őserdők vagy épp mocsarak vették át, azaz a második részben változatosabb környezetben bolyonghatunk majd. A különféle ellenséges frakciók felhozatalára sem lehet panasz, ahogy azt a videóban is bemutatják. Ismét több csoportosulással kell majd szembeszállnunk, akik közül mindnek meglesz a maga egyedi kinézete, taktikája és viselkedése. A Goon Squad tagjai például őrültek, vadak és kiszámíthatatlanok, míg az Immortal Shrouded egy elit banditákat tömörítő frakció, akik a legmodernebb technológiákhoz és legdurvább fegyverekhez is hozzáférnek.

Szintén bemutatkozott az Overdrive meter, amit egyszerűen csak az ellenségeink kiiktatásával tölthetünk fel, és ha eléri a maximumot, elszabadíthatjuk az Overdrive módot, melyben minden fegyver sokkal nagyobbat szól, és különféle speciális képességek is elérhetővé válnak hozzájuk.

Végezetül pedig kicsit részletesebben is bemutatkozott az autós harc is. Különféle járművek ugye már az előző epizódban is szerepeltek, most azonban a készítők állítása szerint sokkal jobban ráfeküdtek a játéknak erre az aspektusára is. A Rage 2 világában minden frakció egyedi járgányokkal bír majd, melyeket akár mi is vezethetünk, valamint megjelennek a konvojok is, melyeket egy-egy hatalmas, gazdagon páncélozott kocsi vezet. Maga a koncepció már a 2015-ös Mad Maxból ismerős lehet, ami nem is csoda, hiszen mindkét játék mögött az Avalanche Studios áll.

A Rage 2 2019 tavaszán érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.