• Női játékosoknak szerveznek Rainbow Six: Siege versenyt
  • Az eseményt egy LAN döntő koronázza meg Rio de Janeiróban
  • A szervezők így kívánják a profi női játékosokat népszerűsíteni

Előző héten röppent fel a hír, hogy a GIRLGAMER a Sephora támogatásával szervez nőknek szánt esport fesztivált, most pedig kiderült, hogy hamarosan rajtol a Women’s Super League is, mely egy Rainbow Six: Siege versenysorozat, szintén hölgyeknek. A verseny első fordulójára június 25.-én és 26.-án kerül majd sor, ekkor egy svájci alapú rendszerben eldöntik, hogy ki a legjobb négy csapat, akik aztán elutazhatnak Brazíliába, ahol a döntőt a július 20. és 22. között esedékes Geek & Game Rio Festival keretein belül tartják meg.

Az eseményre többek között jelentkezett már a FonttEnergy, akik igazi veteránokból rakták össze a csapatukat, valamint a Sao Paulói illetőségű Squadson is. A kommentátori feladatokat szintén két nő fogja majd ellátni, Poulie és Nandabpiva képében.

rainbow-six-siege-womens-tournament-01.jpg

Nem mindenki örül azonban ennek az eseménynek, többek között a beastcoast csapatkapitánya, a jelenleg is a Pro League-ben játszó Lauren „Goddess” Williams is felszólalt Twitteren a Women’s Super League ellen. Elmondása alapján a nemek alapján szétválasztott ligák ötletét nem szereti, szerinte a jó játékosok jó játékosokkal fognak játszani, nemtől függetlenül.