A Borderlands 2 az ősz egyik legnagyobb durranása, mely PC-n kívül nagykonzolokon is meg fog jelenni. A fejlesztésért felelős Gearbox elnöke, Randy Pitchford szerint azonban a Sonynak fel kéne állni, és követelni, hogy a játék PS Vitára is kijöjjön, lévén ezt kívánnák az érdekei. A neves játékkészítő az IGN-nek beszélt a Vitás port lehetőségeiről.

"Ha lenne egy olyan stúdió, ami képes elvégezni a munkát, és megbízunk benne, na meg a kiadónk is partnert talál benne, és a Sony is invesztálna bele némi pénzt... Azt hiszem, a Sonynak most rögtön meg kéne tenni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ez így legyen."

Valljuk be, a Vita nem áll túl jól, hisz mindeddig csak 2,3 millió darabot értékesítettek belőle világszerte. Mindazonáltal a PS3-mal való együttműködése még sok vizet hajthat a japán gyártó malmára, és egy olyan, főleg kooperatív csatákra kihegyezett játék, mint a Borderlands 2, remek alkalom lenne kihasználni a cross-platform lehetőségeket. Reméljük, hogy ebből lesz valami a jövőben, mert a Vita végül is képes lenne megbirkózni a Borderlands 2-vel.