Az első egy plusz női karakter, a Mechromancer, aki az előrendelők bónusza, így csak ők jutnak hozzá a megjelenés napján. Mindenki másnak várnia kell rá 2-3 hónapot, utána DLC formájában megvásárolható lesz őnagysága. Ennek ára még nem ismert, mint ahogy a pontos specifikáció sem -- a fejlesztők azt mondták, abban a holtidőben fogják kidolgozni a csajt, amikor magát a játékot már leadták hitelesítésre, és annak eredményére várnak. (Friss: kaptunk koncepciórajzokat a leányzóról és halálos-mechanikus haverjáról, kinek neve D347-TP, avagy Deathtrap)

Borderlands 2 Koncepciórajzok, mûvészi munkákBorderlands 2 Koncepciórajzok, mûvészi munkák

A Borderlands 2 speciális kiadásairól is megtudtunk egy s mást. Nem véletlen a többesszám, hiszen két variációt is megvásárolhatunk, pénztárcánk nagyságától függően. A „Deluxe Vault Hunters Editon” 99 dollárba fog fájni, és legnagyobb attrakciója a Marcus Kincaid „bobble head”, azaz bólogatós figura lesz (személyes megjegyzés: én azóta vágyom egy ilyenre, amióta megláttam az első rész intrójában...). A másik pakk neve „Ultimate Loot Chest Edition”, és ahogy a lenti képen is látható, a játékból ismerős fegyverládában érkezik, s bár ez nem fog olyan látványosan, sziszegő hidraulikák segítségével szétnyílni, mint megszokhattuk, a rajongóknak minden bizonnyal igazi kincs lesz -- már ha lesz rá pénzük, mert bár ennek árát sem tudjuk, a kisebb pakk közel száz dolláros árazásából kiindulva mélyen kell majd a zsebünkbe nyúlni, ha meg akarjuk kaparintani.. Hogy mi lesz még a csomagokban, arról nem beszéltek a srácok, de gondolom a szokásos bónuszok várnak ránk („Így készült”, zenei anyag, művészeti album, és talán plusz játéktartalmak, ilyesmi).

Borderlands 2 hírözön és videók
(forrás: Kotaku)

A harmadik csemege a karakterek testreszabásának lehetősége. Az első részben ugyebár csak a ruha színét tudtuk megváltoztatni, most azonban csillió hajviselet és skin vár ránk, úgyhogy tényleg egyedi kinézetet adhatunk hőseinknek. Érdemes megjegyezni, hogy mindazok, akik játszottak az előddel és megtartották a mentéseiket, az új felvonásban hűségjutalomként egy bónusz frizurával és „bőrrel” gazdagodnak.


Végezetül álljon itt két hosszabb játékmenet-videó, az egyik főszereplője Maya, a másiké Salvador. A jól ismert „badass” aprításon kívül láthatjuk bennük az átalakított készletet és karakterlapot, az egymás közti kereskedés mechanizmusát, az új speciális képességeket, és persze az avatott szem számos finomságot is felfedezhet (amilyen például az új halálanimáció és újjászületés, vagy a lényegesen változatosabb fegyverpaletta). Jó szórakozást hozzájuk!




Megjegyzés: a galériába is feltöltöttem jó pár képet, érdemes ezek között is csemegézni!