A MOL Gamer Magyar Kupa ezidáig elsősorban a feltörekvő FIFA tehetségek számára biztosított terepet, a selejtezőket követően pedig eldőlt, hogy ki az a négy játékos, aki – a meghívott profikkal egyetemben – megmutathatja tudását a sztárokkal tarkított FIFA 21 verseny rájátszásában.

molgamer-2020-11-06.jpg

A több mint ezer jelentkező közül végül Gogetinho, SlyFlys, Simon9497 és Vadicska Olivér vívták ki a továbbjutást a kvalifikáció során, akik a négy meghívott játékossal (Gabinho, Kondakor Kevin, B3rt11, TrueGunnerx) együtt mindannyian kapnak maguk mellé egy sztárt. Innentől tehát párban folytatódnak a küzdelmek az értékes nyereményekért, melyek között akadnak Fresh Corner és Xbox Game Pass ajándékcsomagok is, a végső nyertes pedig egy Xbox Series X konzolt vihet majd haza.

A MOL Gamer Magyar Kupa nem egy szuperkomoly e-sport torna, sokkal inkább egy szórakoztató műsor, ezért a párosok székébe beépítettek egy úgynevezett büntetőgombot. Ha valamelyik fél úgy érzi, kellene egy kis külső segítség, akkor ezen gombra rátenyerelve a képernyőnek háttal fordíthatja a rivális csapat profi játékosát. A büntetőgomb azonban nem túl megbízható jószág, úgyhogy előfordulhat, hogy egy páros saját magával szúr ki a megnyomásával, úgyhogy körültekintően kell majd használniuk a résztvevőknek!

Az első meccseket november 7-én játsszák, amikor is először Szabó András Csuti és Kulcsár Edina családi belviszályát nézhetjük majd végig, aztán jön egy igazi rapcsata Ganxsta Zolee és Curtis között. A közvetítést 18 órától követhetitek majd az Esport1 YouTube-csatornáján.

A MOL Gamer Magyar Kupa szakmai partnere a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ).