Szeptember 11-én két cseh állampolgárt tartóztattak le a görög hatóságok. Ivan Buchta és Martin Pezlar a limnoszi katonai bázis közelében készítettek fényképeket és videofelvételeket -- természetesen engedély nélkül. A 28 és 33 éves játékfejlesztőket letartóztatták és katonai kémkedés gyanújára hivatkozva tartják fogva, a Bohemia szerint teljesen feleslegesen.

A két fiatalember ügyvédje és a Bohemia Interactive kirendeltsége találkozott Görögországban, ahol is arra a megállapításra jutottak, hogy a képek és videók bármelyik család gépével készülhettek volna, mert az elméletileg titkos objektumok jól láthatók a háttérben. Martin és Ivan egyébként turistákként tartózkodtak a szigeten, és eszük ágában sem volt az ArmA III-mal kapcsolatosan anyagot felvenni. Ráadásul a média csak napokkal a letartóztatásuk után hozta összefüggésbe az esetet a srácok munkájával, addig a csapból is katonai kémkedés és rossz szándék folyt.

A Bohemia állítja, az egész ügy nonszensz, és nagyon remélik, hogy ezt a görög hatóságok is el fogják ismerni. A két férfi egyébként azt üzente, hogy a fogva tartási körülményeik "kemények, de ugyanakkor korrektek", és hogy egészségi állapotuk jó. Azt azonban, hogy mikor engedik ki őket, még nem tudni.