• A Rebellion alapítói elsősorban üzleti okokból döntöttek a Zombie Army 4: Dead War Epic Store exkluzivitásáról
  • Bár alapból nem kedvelik az exkluzív címek rendszerét
  • Az Epic szerintük több mint jól fizet, alaposan meglepte őket, mennyit ajánlottak a játékért

A Rebellion az idei E3 során mutatta be egyik legújabb projektjét, a Nazi Zombie Army franchise legújabb tagját, a Zombie Army 4: Dead Wart. A játék fogadtatása kezdetben kifejezetten pozitív volt, azonban hamar lehűtötte a kedélyeket, mikor kiderült, hogy a program PC-re az enyhén szólva is megosztónak számító Epic Games Store exkluzív címeként jelenik meg.

zombie-army-epic-exkluziv-01.jpg

Nemrég pedig a Rebellion két alapítója, Jason és Chris Kingsley, is kitért erre a kérdésre egy beszélgetés során, elárulva, hogy miért döntöttek az exkluzivitás mellett. Az alapítók egy pillanatig sem igyekeztek titkolni, hogy a döntésüket elsősorban üzleti szempontok motiválták. Ahogy fogalmaztak, ők sem nagy hívei az exkluzív címek rendszerének, de az Epic ajánlata egyszerűen túl jó volt. Jason Kingsley szavaival élve:

„Alapvetően inkább nem készítenék exkluzív címeket, de ugyanakkor megértem az Epic álláspontját is, és ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor rengeteget fizetnek, hogy tartalommal töltsék meg az áruházukat. Jár nekik az elismerés, fantasztikusak, és mi is elfogadjuk a pénzüket, köszönjük szépen!”

Az alapítók továbbá azt is elmondták, hogy nem számítottak rá, hogy az Epic meg fogja keresni őket, azt hitték, ehhez nem elég nagy a Zombie Army 4: Dead War, így végül kellemesen csalódtak, mikor mégiscsak felvették velük a kapcsolatot az illetékesek.