• A lengyel Media Markt oldalán megjelent a Red Dead Redemption 2 megjelenési dátuma
  • Ez október 3-a volt
  • Az üzlet képviselője szerint a lengyel terjesztőtől kapták a dátumot
  • Később módosították, ezúttal csak helykitöltő adatot adtak meg

Nagyon kevés konkrétumot tudunk a Red Dead Redemption 2-ről, de remélhetőleg ez az idei E3-on megváltozik. Az egyik a biztos dolog az információk kurta sorában az az, hogy még idén ősszel megérkezik a boltok polcaira, de talán a lengyel Media Marktnak hála ennél pontosabb dátumunk is van már.

A Red Dead Redemption 2 adatlapja ugyanis frissült az áruházlánc oldalán, és az előrendelési lehetőség mellett megjelent az október 3-át jelző dátum is. Nos, gondolhatnánk, hogy helykitöltő, de miután a lengyel CD Action e-mailen rákérdezett a dologra, azt a választ kapták, hogy a marketingosztályuk a helyi terjesztőtől kapta a dátumot, úgyhogy hivatalosnak tekinthető.

red-dead-redemption-2-media-markt.jpg

Ezen a ponton tehát biztosnak tűnik a dolog, de a történet itt nem ért véget, merthogy a levél befutása után a Media Markt újra módosította a dátumot, ezúttal viszont már 2017. december 31-re, ami a helykitöltő adatok egyik ékes példája. Ezzel párhuzamban az üzlet PR menedzsere, Wioletta Batóg üzenetet küldött a lengyel kollégáknak, amelyben már azt állította, hogy az októberi dátumot hibásan adta meg a felelős személy, de arra számítanak, hogy a Red Dead Redemption 2 még idén megjelenik.

Na most akkor elmélkedjünk kicsit. Az egyik lehetőség szerint tényleg hibázott a lengyel Media Markt vagy a lengyelországi terjesztő, a másik szerint valaki a Rockstartól – esetleg pont a terjesztőn keresztül – rászólt az üzletre, hogy tűntessék el a dátumot, mert azt nem éppen így szerették volna bejelenteni. Remélhetőleg az E3 után már okosabbak leszünk.