FRISSÍTÉS: a 1.0.16.1 számú update már meg is érkezett PC-re!

Az Alan Wake 2 jött, látott, és mindenkit lenyűgözött, legyen szó a sztoriról, játékmenetről, vagy a látványvilágról. Igen ám, de PC-n nem mindenki élvezheti kedvenc írónk második pokoljárását, mivel a hivatalos gépigény az RTX 2060-at lövi be, mint minimum követelményt az élvezhető játékmenethez. Persze a játék elindul régebbi kártyákon is, de nem fut valami fényesen.

Ezen változtat ma a Remedy, ugyanis egy olyan frissítést adnak ki, aminek köszönhetően GTX 10-es kártyákon is jobban fog futni a játék, sőt! Minderről már videó is van, mivel a Digital Foundry-nak volt szerencséje kipróbálnia a teljesítménynövelő javítást:

Durva azt látni, hogy mindössze egy frissítésnek köszönhetően, a GTX 1060-nál a játszhatatlan kategóriából bekúszik a már-már jászhatóba az élmény, de ahogy a tesztben is hallható, inkább a GTX 1070-től érdemes próbálkozni a dologgal. Persze ne felejtsük, mindehhez nem árt a megfelelő processzor sem, a videóban Ryzen 7 7800X3D és i9-13900K szerepel. Ha minden igaz a javítás még ma érkezik, kellemes frissítgetést!