A Sony Computer Entertainment Worldwide Studios elnöke, Josida Suhedi egy twitteren feltett kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az Európában tavasszal, Japánban viszont már év végén megjelenő PlayStation Vita régiófüggetlen lesz.

Régiófüggetlen a PS Vita!
Bárhol játszhatunk velük...

Ez annyit jelent, hogy ha teszem azt karácsonykor rendelek egy PSV-t Japánból, akkor nem csak az ott megjelent exkluzív játékokat tudom majd játszani rajta, de az USA-ban és Európában piacra dobottakat is. A játékok között semmi különbség nem lesz, maximum a nyelv.

A hír nem csak azért remek, mert lehet majd trükközni az egyes országok regionális akcióival (az USA-ban nem egyszer vannak embertelen leárazások, illetve Japánban számos olyan játék jön ki, ami máshol nem), de előrevetít egy régiófüggetlen jövőt, melyhez már csak a többi gyártónak kéne alkalmazkodni. A régiók eredetileg egyébként az eltérő technikájú tévékészülékek miatt születtek, melyeket manapság nem is gyártják, lévén a HD-korszakkal eltűntek a különbségek.

A PS Vitáról a TGS-en több érdekes információ is napvilágot látott, aki érdeklődik, az olvassa el ]{redenc kollégám összefoglalóját.