A titokzatos weboldalon a korellenőrzés nehezen áttörhető bástyája után egy óra fogad minket, mely lassan visszaszámol, lejárni pedig helyi idő szerint szeptember 2-a, hajnal fél kettőkor fog. Az apró betűs rész elolvasása után kiderül, hogy egy bizonyos „Balls of Steel LLC.”-hez köthető a lap, ami azonos címen lett bejegyezve Texasban, mint a Gearbox Software. A jelek tehát arra utalnak, hogy valami készül Duke Nukem háza táján, mellesleg az időzítés sem lehet véletlen, a Duke Nukem 3D ugyanis idén 20 éves, igazság szerint január 29-én már el is múlt.

Vajon a platformerből belsőnézetes akciójátékká avanzsálódott, nagy sikerű Duke Nukem 3D újra kiadását várhatjuk, vagy valami mással is készülnek a Gearboxnál? Ez itt a kérdés, melyre válasszal csak egy hét múlva szolgálhatunk, de nagyon reméljük, hogy tényleg csak egy hét lesz és nem fog újabb tizennégy évig tartani...

duke3d-20.jpg

A hír megírása után, de még kikerülése előtt kiszivárgott néhány kép, amiken a Duke Nukem 3D World Tour bukott le, melyben a világ nevezetes pontjaira tesz kirándulást egy kis idegenirtás apropóján Duke. Új játéknak nem neveznénk, inkább kiegészítőnek a Duke Nukem 3D mellé, ugyanis annak spritejait használja, bár jobb bevilágítást kap.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!