American McGee új játéka, vagy jobban mondva játéksorozata, a Grimm, július 31-én fog megjelenni a GameTap hálózatán. Miért írtam azt, hogy játék sorozat? Egyszerű: mert 24 részre lesz lebontva, amiket heti adagokban fogunk megkapni. Egy-egy játék nagyon rövid, mindössze 30 perces lesz, ami szerintem az esti mese kategóriáját célozza, ha már Grimm mesékről van szó.

Rengeteg videó a GrimmbőlAmerican McGee felelős ezen játék stílusáért is. Az úriember 1972. december 13-án született. A kis McGeenek szörnyű gyermekkora volt, hiszen az anyja drogozott, mikor még vele volt terhes, az apja pedig az egyik születésnapján meg akarta ölni. Nem csoda, hogy ilyen furcsák, már-már ijesztőek a játékai.

McGee karrierjét az id Software-nél kezdi, ahol a Doom 2, Quake, és Quake 2 pályáit tervezi. Eztán az EA gárdájához csatlakozik, itt csinálja meg első nagynak mondható játékát, az Alice-t. Ezután az EA-t is otthagyja, és megalapítja saját cégét, a The Mauretania Import Export Companyt. 2006-ban létrejön a Spicy Horse, amit szintén ő alapít, a cég első játéka az American McGee’s Grimm. Manapság Sanghajban él.
 
McGee feltett célja, hogy egy egységes történetmesélési rendszert hozzon létre mind a játék-, mind a filmiparnak. A másik dolog, amit szeretne elérni az, hogy ő legyen az új Walt Disney...