• Új DLC-t kap a Resident Evil 2
  • Három olyan szereplőt irányíthatunk, akik az alapjátékban meghaltak
  • Mindhárman egy-egy új fejezetet kapnak
  • Egyedi szörnyekkel és kihívásokkal

Ezen a héten fog megjelenni a Resident Evil 2 ingyenes DLC-je, a The Ghost Survivors, amiben három olyan szereplőt alakíthatunk, akik valójában nem élték túl a Raccoon City-incidenst, azaz afféle alternatív történetet kapunk. A pénteken megjelenő DLC-ről most további részletek is kiderültek.

Szóval, a három „túlélő” három önálló fejezetet kap, egyedi ellenfelekkel. A fegyverboltos Robert Kendónak a No Time to Mournban el kell jutnia egy barátja helikopteréhez. Az út természetesen Raccoon City zombikkal benépesített utcáin át vezet, szóval jó sok fegyverre lesz szüksége - már csak azért is, mert egy újfajta, mérgező élőholt is császkál arrafelé.

Raccoon City polgármesterének lánya, Katherine Warren sorsa már azelőtt megpecsételődött, hogy Claire és Leon találkoztak. A The Ghost Survivors-ban viszont teljesen más irányt vesz az élete, hiszen esélyt kap a szökésre. A Runaway során viszont egy olyan erős zombifajtával gyűlik meg a baja, amit csak speciális lőszerrel lehet legyűrni.

A Forgotten Soldier főhőse az Umbrella Security Service egyik katonája, Ghost, akinek a földalatti laborból kell kijutnia, mielőtt széttépnék a páncélozott szörnyek hordái. A Capcom szerint ez a legnagyobb kihívást kínáló szál az összes közül, szóval sok sikert hozzá.

Mindhárom fejezet teljesíthető normál nehézségi fokozaton, illetve az új Training módban, amiben több lőszert és életet szerezhetünk, illetve kicsit könnyebb lesz elbánni a szörnyetegekkel. A Capcom úgy véli, ebben a módban a játékosok jobban megérthetik a DLC mechanikáját.

A The Ghost Survivors február 15-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, és ahogy írtam, teljesen ingyenes lesz mindenki számára, akinek megvan az alapjáték.