Miután tisztázták, hogy nem egy “sima” újratextúrázása lesz az eredetinek, a 2015-ös bejelentés óta síri csend honol a Resident Evil 2 körül. Azóta sem tudunk sokkal többet, leszámítva, hogy Claire Redfield hangját nem az eredetileg is alkalmazott Alyson Court adja, és nem az eredetit jegyő Hideki Kamija a játék direktora.

A producere, Kobajasi Hirojuki azonban most utalást tett a Collider-nek adott interjújában a játékra, és bár elmondta, hogy részleteiben nem beszélhet jövőbeli projektjeiről, annyit azért megjegyzett - “Az egyetlen dolog amit mondhatok az az, ami már amúgy is nyilvános. Az újraalkotott Resident Evil 2, hamarosan megjelenik a Capcom jóvoltából”

Az igazat megvallva nem egészen vagyok tisztában vele, hogy mióta “nyilvános”, hogy “hamarosan” megjelenik a Resident Evil 2 remake. Figyelembe véve, hogy az idei E3 remek lehetőség lett volna a bemutatására, a marketinget meg pláne nem értem, de sebaj, kis szerencsével még az idén megjelenhet. Legalábbis az én szótáramban a “hamarosan” az adott évet, rosszabb esetben üzleti évet jelenti.

residentevil2-kukucs.jpg

Ti várjátok már az újrázást?