• A Resident Evil 7 visszahozta a régi részek esszenciáját, de egyúttal megújította a sorozatot.
  • Ha viszont 100%-ig az eredeti Resident Evil élményre vágysz, akkor a Daymare: 1998 a te játékod.
  • Továbbá a régi részek rajongóinak szól a Resident Evil: Revelations is, ami idén megérkezik a jelenlegi konzolokra is.

A Resident Evil sorozat szépen lassan, de biztosan eltávolodott önmagától, mígnem a Resident Evil 7 gatyába rázta a szériát. Egészen addig a régi, tényleg a horror kategóriájába eső Resident Evil részeket kereső keményvonalas rajongóknak az egyetlen mentsvára a Resident Evil: Revelations volt, ami tényleg olyanra sikeredett, mint a széria első két része.

A Revelations még 2012-ben jelent meg 3DS-re, majd 2013-ban egy kibővített, kicsinosított kiadás keretei között Xbox 360-ra, PS3-ra, Wii U-ra és PC-re is megérkezett. Sajnos (ahogy az a játékról készült tesztből is kiderül) érződik, hogy eredetileg nem egy komolyabb, több lehetőséget tartogató platformra tervezték a játékot, így a javítások, fejlesztések ellenére is érezni PC-n és konzolokon, hogy a játék alapvetően 3DS-re készült. Ettől függetlenül viszont egy kiváló Resident Evil játékról van szó.

Így a korai Resident Evil játékok szerelmesei bizony örülhetnek, mivel a Revelations idén ősszel Xbox One-ra és PlayStation 4-re is megjelenik. Mind lemezes, mind digitális formában megvásárolhatjuk majd a játékot. A Twitteren közölt bejelentés nem volt túl informatív, így azt még nem tudni, hogy a korábbi Xbox 360-as/PlayStation 3-as kiadást változatlan formában írják át a jelenlegi konzolokra, vagy megszépítve, extra tartalom társaságában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!