• A Resident Evil-széria születésének 20. évfordulóján rendhagyó, multiplayer-orientált epizóddal készül a Capcom
  • Az Umbrella Corps idén májusban jelenik meg PC-re és PS4-re
  • Az új traileren a The Experiment játékmód látható, melyben egyedül kell harcolnunk a többi online játékos és a hullámokban érkező zombik ellen

A Resident Evil-széria vérmes rajongói valószínűleg sűrű homlokráncolások közepette tekintik majd meg a Resident Evil: Umbrella Corps legújabb trailerét, hiszen a történet nélküli, csapatalpú lövöldözésre, és fedezékharcra fókuszáló online shooter valahogy borzasztóan idegennek tűnik a sorozattól. Mindez ráadásul a Mikami Sindzsi által megálmodott videojátékos univerzum 20. évfordulójára kapják, ami talán még fájóbbá teszi ezt az egészet.

Félreértés ne essék, akár még valami jó is kisülhet a 3v3 küzdelmekre épülő, a Resident Evil eddigi részeinek emlékezetes helyszíneit felvonultató programból (mondjuk, az eddigiek alapján nem tűnik túlságosan egyedinek a megvalósítás), melyben az felszámolt Umbrella Corps zombiktól hemzsegő telephelyein kell az értékes kutatási adatok megszerzéséért csatába szállnunk rivális titkos alakulatokkal, csak éppen sokan biztosan nem ezt a vadhajtást várták a Capcomtól. Főleg a jeles évforduló alkalmából. Ennek ellenére meg kell békülnünk a ténnyel, hogy idén májusban már meg is érkezik a PS4 konzolokra és PC-kre Unity motorral fejlesztett Resident Evil: Umbrella Corps, méghozzá kizárólag digitális formában és barátinak tűnő, 30 dolláros/eurós árcédulával.

A friss előzetesen a Resident Evil 4-ből ismerős Village térkép, és a The Experiment névre keresztelt horda mód tekinthető meg, melyet a többi opcióval ellentétben nem csapatban, hanem kizárólag egyedül játszhatunk. Történet ugyan nincs, de a pályán 20 missziót teljesíthetünk, melyek során az egyik legfontosabb teendőnk az lesz, hogy a többi online játékostól megszerezzük a zombik távoltartására szolgáló eszközt, a zombie jammert.