Még mindig egy kicsit furcsa, hogy a Resident Evil sorozat 20. születésnapját a Capcom egy olyan játékkal ünnepli, ami nem is lehetne távolabb a gyökerektől. A TGS során bejelentett, 2016-ban esedékes Resident Evil: Umbrella Corps ugyanis egy csapatalapú, különösebb történet nélküli, multiplayer lövölde, amiben különleges alakulatok esnek egymásnak, zombiktól hemzsegő pályákon.

A küzdelem két fronton zajlik, hiszen nem csak az emberi ellenfelekkel kell szembe néznünk, hanem a csoszogó hullákkal is -- csavar azonban, hogy a Zombie Jammer nevű alapfelszereléssel az élőhalottak békén hagynak, csak akkor szemelnek ki, ha ezt a szerkezetet valaki elpusztítja, ez pedig fontos célponttá teszi a berendezést, olyanná, aminek komoly taktikai jelentősége van, ezzel valamelyest mélyítve a játékmenetet.

Ezt a taktikázást láthatjuk a frissen megjelent gameplay-videóban. Ebben a One Life Match játékmód tárul elénk, amiben háromperces időlimit mellett és respawn nélkül, két, háromfős csapat esik egymásnak.

Arra az esetre, ha ennyi Resident Evil: Umbrella Corps nem volna elég, akkor itt egy élőszereplős videó is, amit a Universal Studios Japan készített.