• Megérkezett a Resident Evil Village legújabb előzetese
  • Bejelentették a második demót, valamint a The Mercenaries mód visszatérését is

A késő esti órákban lezajlott az újabb Resident Evil Showcase, melynek fő témája természetesen ezúttal is a május 7-én megjelenő Resident Evil Village volt. Ahogyan arra számítani lehetett, kaptunk egy vadonatúj, háromperces trailert, amely minden eddiginél többet árul el a háttérsztoriról.

Szó esett a korábban beígért második demóról is, melyről kiderült, hogy mindössze 24 óráig lesz elérhető (nálunk május 3-án, hajnali 2-től), benne két helyszínnel, de fontos csavar, hogy csak 60 percet kapunk a játékra. A PS5 és PS4 tulajok emellett két extra lehetőséggel is számolhatnak a következő két hétvégén: április 18-án és április 25-én (egyaránt 19 órától) külön-külön lehet bejárni a két helyszínt, de itt csak 8 órán át lesz elérhető a próbaverzió, és csak 30 percet kapunk a játékra. A demó már most előtölthető.

Végül, de cseppet sem utolsósorban kiderült, hogy visszatér a Resident Evil 3 esetében sokak által hiányolt The Mercenaries. Ez az arcade stílusú, kifejezetten az akcióra fókuszáló játékmód megtartja az eredeti koncepciót, vagyis a legfőbb ellenfél az idő lesz, ugyanakkor számíthatunk újításokra is: ilyen például, hogy az egyes pályarészek között lesz lehetőségünk vásárolni, valamint akadnak majd olyan bónuszok is, melyek karakterünk egyes tulajdonságait javítják.

A Resident Evil Showcase egyéb újdonságairól külön hírekben számolunk be.