Az Alan Wake kezd egy kicsit olyan lenni, mint a Duke Nukem Forever, igaz nem „készül” olyan régóta, mint a szőke akcióhős új kalandja, de ugyanakkora várakozás övezi mindkét játékot. A 2005-ös bejelentés óta láttunk néhány képet és videót, valamint nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy mire számítsunk a történet és a játékmenet szempontjából. Adva van Alan Wake, egy író, aki már két éve nem tud egy épkézláb ötlettel előállni az új könyvéhez, ezért a felesége, Alice elviszi az idillikus Bright Fallsba, hogy ihletet nyerjen. Azonban az asszonyka egy szép napon eltűnik, és Alannek a rémálmai szörnyeivel kell megküzdenie, akik ellen csak a fény bizonyul hatásos fegyvernek.

Nos, ennyit tudunk mindösszesen, még rejtély, hogy ki vagy mi áll a történtek mögött, de Alan barátunk naplójából megtudtunk egy apró részletet, mi folyik abban a „békés” kisvárosban.

„Egyre több oldal jelenik meg, és a régebbieken is szerkesztettek valamit. Egyre agresszívabb lesz, teljesen átírja a történetet. A főszereplő most már én vagyok, a feleséget pedig Alice-nak hívják. De nem ez a legnyugtalanítóbb, hanem az, hogy a regény stílusa kezd átmenni horrorba, és már nem is vagyok biztos abban, hogy a főhős túléli. A rossz álmok néhány kesze-kusza darabján és egy nyomasztó érzésen kívül semmire sem emlékszem a történetekből, de ma történt egy áttörés. Mikor reggel felébredtem, éreztem a parfümjét a felsőmön. Közel vagyok, érzem, tovább kell mennem.” -- Alan Wake

Ennyi év várakozás után mindenkiben felmerül a kérdés: vajon mikor lesz kész a játék, vagy egyáltalán látjuk-e majd valamelyik játékostalálkozón, teszem azt a márciusi GDC-n? A válasz sajnos az, hogy a Remedy még nem tudja, részt vesz-e az említett rendezvényen, de reméljük, ott lesznek.