A tegnap Kanadában tartott Edmonton Comic & Entertainment Expón a BioWare is képviseltette magát, hála a nemrég bejelentett, de még viszonylag kevéssé ismertetett Dragone Age III-nak. A nemrég két alapítótaggal szegényebbé vált brigád most sok újdonságot osztott meg a publikummal -- többek közt Jon Perry közölte, hogy az Inquisition egyetlen területe akkora lesz, mint a Dragon Age II összes helyszíne együttvéve.

Ez viszont még csak a kezdet volt, Mike Laidlaw kreatív igazgató is beszállt az ismertetésbe, és elárulta, hogy a karakterek személyre szabhatósága jóval nagyobb szerephez jut, mint eddig bármikor a sorozatban. Ez egyben azt is jelenti, hogy ahogy az Originsben annak idején, úgy az Inquisitionben is szabadon babrálhatjuk társaink szerszámait... mármint a felszerelésüket, na! Sőt, lehet saját kastélyunk is.

A Dragon Age világ főírója, David Gaider a háttértörténetekkel kapcsolatos kérdésekben is tiszta vizet öntött a pohárba: csak emberrel lehetünk majd, és az eredetsztorik nem lesznek játszhatók, ugyanakkor fontossá válnak a kampány előrehaladtával. Apróbb spoiler, hogy Flemeth is visszatér.

A Dragon Age III: Inquisition 2013 őszén kerül boltokba. Alant megtekinthetitek az első három nyilvánosságra hozott koncepciórajzot.