A Dragon Age-sorozat második része sokakban keserű szájízt hagyott, s ezt a fejlesztők is nagyon jól tudják, így a folytatás elkészítését nem veszik félvállról, s nem is sietik el azt. A munkálatok során a BioWare veterán tagjai az újoncok közreműködésével álltak neki a program elkészítéséhez, mely ilyen-olyan formában már két éve formálódik. A tervek elkészítése során meglátogatták a fórumokat, elolvasták az értékeléseket, és kikérték a játékosok véleményét, egyszóval igyekeznek megtenni mindent annak érdekében, hogy a folytatás már ne okozzon csalódást.

A játék érkezése egyáltalán nem volt titok, már hónapokkal ezelőtt nagyon is tisztában voltunk azzal, hogy jön a harmadik rész, hivatalos bejelentés azonban még csak most érkezett. A nagy hírt a BioWare egyik vezető programozójának köszönhetjük, aki a sorozat hivatalos oldalán rántotta le a leplet a Dragon Age III: Inquisitionről -- vagyis jobban mondva megerősítette a játék létezését.

A csapat egyelőre nem beszél a történetről vagy a játékmenetről, ezeket ugyanis csak akkor fogják részletesen kitárgyalni, ha már tudnak valamint mutatni. Most csak annyit tudunk, hogy egy új, a Frostbite 2-re alapozó grafikusmotoron dolgoznak, ami majd lehetővé teszi a számukra, hogy az eddigi legszebb és legkidolgozottabb játékvilágot teremtsék meg.

A Dragon Age III: Inquisition valamikor 2013 végén fog megjelenni.