A Retro City Rampage (tesztünket ide kattintva olvashatjátok) eredetileg a GTA III átiratának indult, de végül önálló játék lett belőle, s 2012-ben látta meg a napvilágot PC-n, Playstation 3-on és PS Vitán, 2013-ban pedig Xbox 360-on és Wii-n. Most egy újabb konzollal bővül a lista, holnap ugyanis megjelenik a Retro City Rampage: DX 3DS-re.

A DX „alcím” nem véletlen, ez a játék ugyanis nem teljesen az lesz, ami 2012-ben jelent meg. Az eredeti játék rajongóinak visszajelzései alapján alapos tuningon esett át a Retro City Rampage. A DX-változat tartalmazza a PC-re kihozott 16 javítás mindegyikét, de ennél is több változtatást eszközöltek a készítők. Feljavítáara került ninden küldetés, jármű, fegyver, kihívás, vizuális effektus, nehézségi fokozat, a kamerakezelés, az oktatómód, de még a mentési pontok is. Kibővültek az arcade kihívások, a minijátékok, és a sztorimód is. Nagyobb, átláthatóbb és interaktív térképet kapunk, valamint könnyebben kezelhető fegyverválasztást.

Javítottak a hangokon (amely előre jelzi az ellenséget), már nem nyomják el a zajos területek a zenét, s több mindenre költhetjük el a városban összegyűjtött pénzünket (minijátékokra, felszerelésekre, a járművek testreszabására, stb). A küldetések stratégiai megfontolást igényelnek: helyes fegyver- és járműválasztás, közel- vagy távoli harccal van-e esélyünk túlélni. Ugyanakkor javítottak a nehézségi fokozatok kiegyenlítettségén, sőt, tippeket is kaphatunk a képernyőn, de a játék továbbra sem lesz eszetlen lövöldözés.