Bár az Amnesia: A Machine for Pigs nem a Frictional Games munkája lesz, a The Dark Descenttel robbantó csapat szerint olyan félelmetes lesz, amilyet még sohasem láttunk.

"Sose higgyétek el a pletykákat! Ha kevésbé lenne ijesztő, mint az első rész, akkor Amnesia: A Trip to Rainbowland (Út Szivárványföldre), vagy talán Amnesia: A Machine for Cookie Baking (Sütisütő gép) lenne a címe. Drága partnerünk, a thechineseroom viszont a lehető leginkább zavarba ejtő és baljós címet adta a programnak. A Machine for Pigs (Gép disznóknak) semmi barátságosat vagy kedveset nem sugall. (...) De tudjátok, mit? Felejtsétek el az egészet és terjesszétek, hogy a Machine for Pigs egy kellemes élmény lesz! Amikor megjelenik a sötét, esős ősz idején, dőljetek hátra nyugodtan! Képzeljétek el, hogy a játék betöltésekor semmi miatt sem kell aggódnotok! Kapcsoljatok le minden fényt és játsszátok az Amnesiát egy sötét pincében! Ekkor ugyanis minden bizonnyal felkészületlenül ér majd, amit láttok, és soha többé nem meritek bekapcsolni a számítógépeteket."

Hűha, Thomas Grip, a csapat főnöke nem viccel! E kellemes szavakat egyébként egy aggódó rajongói e-mail váltotta ki belőle, melynek írója, Gustav, siránkozott a csökkentett félelemfaktor miatt. Úgy látszik, fölöslegesen.

A címről egyébként korábban is beszélt a Frictional: a csapat szerint azért választották ezt a thechineseroomnál, mert azon túl, hogy barátságtalan és furcsa hangzású, mögöttes tartalommal bír. A disznók az elkényelmesedett embereket jelölik -- azokat, akiket az első rész vendéglátója sem tartott sokra.