• A Rime pozitív kritikai fogadtatást kapott
  • De technikai hibáktól ez sem mentes
  • Ezeket a fejlesztők igyekeznek minél gyorsabban kijavítani
  • Ha sikerül feltörni a Rime-ot, eltávolítják a Denuvót

A Tequila Works múlt héten megjelent, nagyjából tíz óra alatt kijátszható játéka bár a kritikák szerint remekül sikerült, a technikai oldala lehetne csiszoltabb is. Többen is jelentették, hogy az AMD RX 580-as kártyákkal általános problémája van a Rime-nak, a GTX 1080-asnál az SSAA anti-aliasinggel van gond, az Nvidia 900-as szériánál pedig a VSync-kel lehetnek bajok.

Cody Bradley vezető producer a játék oldalán fejtette ki, hogy figyelik ezeket a visszajelzéseket, és igyekeznek mindenre megoldást találni. Sokan vélik úgy, hogy a problémákat a Denuvo másolásvédelem okozza, ezzel viszont Breadley nem ért egyet, mert az mindössze ellenőrzi a Steam vagy az Origin DRM épségét – ugyanakkor nem zárja ki a tévedésük lehetőségét.

Ehhez még hozzátette, hogy a Denuvo tulajdonképpen a kiadó, a Greybox melletti elkötelezettségük okán került a játékba, szerintük jelenleg ez a legjobb módja a saját szellemi tulajdonuk megvédésére. Ugyanakkor, ha sikerül valakinek feltörnie a Rime-ot – úgy gondolják a korábbi esetek alapján, hogy ez két-három héten belül megtörténik –, nem fogják frissíteni a védelmet, éppen ellenkezőleg, teljesen eltávolítják azt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!