• A Crystal Dynamics és a Microsoft 2008 óta partnerek
  • A Rise of the Tomb Raider-megállapodás csak ennek a kiteljesedése
  • A Microsoft itt már a fejlesztésbe is besegít
  • A Crystal Dynamics azonban leszögezte: egyedül is boldogulnának

Nagy meglepetésként, vagy inkább sokként érte a játékosokat mikor kiderült, hogy a Rise of the Tomb Raider ideiglenesen exkluzív lesz a Microsoft konzoljaira -- ez a megállapodás azonban nem hirtelen jött, már 2008 óta formálódott.

A Crystal Dynamicstól Darrell Gallagher mesélte el, hogy 2008 óta, a Tomb Raider: Underworld exkluzív letölthető tartalma idején kezdődött a partnerség, ami az Xbox Summer of Arcade promócióban elsőkét az Xbox 360-ra megjelent Lara Croft and the Guardian of Light képében folytatódott, most pedig a Rise of the Tomb Raiderrel kiteljesedett. A Microsoft itt a kiadói teendők és a marketing mellett technikai segítségnyújtást is ad, olyan szakértőket küldve, akik úgy ismerik az Xbox One és az Xbox 360 felépítését, mint a saját tenyerüket, így alkotva minél jobb játékot erre a két platformra.

Mindezek ellenére azonban Gallagher leszögezte, hogy a Microsoft nélkül is tudnának boldogulni, a cég nem elengedhetetlen része a fejlesztési folyamatnak. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a franchise már 20 éve létezik, a legutóbbi Tomb Raider pedig 7,5 millió példányban kelt el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!