GURU Extra A hírek popupjaBár az iPhone elsődlegesen nem játékplatform, ugyanakkor ezen a téren is olyannyira sikeres, hogy úgy döntöttem: ezt a készülékkel kapcsolatos hírt megosztom veletek...

Szóval a cég azt állította, hogy az összes felrobbant készüléknél a törés valamilyen "külső erő" befolyását mutatja. Az ügyben akkor indultak el a vizsgálatok, amikor kiderült, hogy egy időben több iPhone is felrobbant, vagy eltört.

Franciaország kereskedelmi és fogyasztással foglalkozó minisztere, Herve Novelli a francia Apple üzleti igazgatójával azért találkozik, hogy a robbanások okával kapcsolatban tanácskozzanak és meghozzák a megfelelő lépéseket.

Az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Svédországban a vásárlók hasonló problémákkal találkoztak. Az Apple nyilatkozata szerint mind a mai napig nincs bizonyított eset az iPhone 3GS akkumulátorának túlmelegedéséről, és a készülék robbanásával kapcsolatos jelentések mennyisége is elhanyagolható.

Az Apple 26 millió iPhone-t és 200 millió iPodot adott el ezidáig. A cég nyilatkozata szerint minden esetben valamilyen külső erőbehatás miatt törtek el a készülékek képernyői, azonban Frank Benton, egy Acheres-la-Foret-ben élő férfi szerint a felesége iPhone-ja mindenféle előjel nélkül robbant fel múlt héten és tagadta, hogy ezt ő vagy a neje okozták volna. Egy másik hasonló eset során egy 26 éves biztonsági őr szemébe vágódott egy üvegdarab, amikor az iPhone-ja eltört.

A nemrég megtörtént ügyek miatt a francia kereskedelmi hatóságok kinyomozták a panaszokat. Az Európai Bizottság a Rapex szabályzata alapján mind a 27 tagországot értesítette a problémáról. A Rapex egy olyan rendszer, amely veszélyes gazdasági termékekre figyelmeztet. A rendszer hetente több termék miatt is riadóztat és ilyenkor sokat be is vonnak, de az is gyakran előfordul, hogy a Rapex jelentésnek semmilyen következménye sincs.