Rock Legend: egy kis menedzselés...A Positech Games neve alatt megjelent Rock Legend tervezője és programozója Cliff Harris, tulajdonképpen az ő alkotása a cucc (ő írta a szintén remek Kudos és Democracy játékokat is). Nagy szerencséjére profi segítők álltak mellé: a rendkívül sokoldalú Julianne Regan, az All About Eve énekese (ő a játék főcímdalának előadója), és Jean-Marc Lederman zenei producer, aki többek között Regan kisasszonyt is menedzselte.

A játékban, melynek demóját (alig 25 mega!) megtaláljátok a letöltések között, egy énekest alakítunk, akinek össze kell hoznia egy ütős bandát. Először fejünket kell kialakítani pár sablonból, majd beírni a nevünket és a banda nevét (a megjelenő súgóablakokat be kell csukni, hogy tudj dolgozni!), aztán jöhet a buli. A legfontosabb persze összeszedni a csapatot. Alul a mikrofon ikonra kattintva tudsz meghallgatást szervezni, ennek ára 12 dollár. Mindenképp kell egy dobos, egy bassz- és egy szólógitáros, rajtuk kívül még egy billentyűst és egy szaxist tudsz beszervezni, de ez utóbbi kettő opcionális (viszont pénzt hoznak, így javasolt). A felvételnél három dolgot kell figyelni: a színes csíkot, ez az általános képességeket takarja, az illető jellemvonásait (a negatív tulajdonságok, mint a Disruptive, Destructive, Egotistical, Pessimistic, stb. kerülendő), illetve, ha már vannak bandatagok, ők is elmondják, kit látnának szívesen, ezt is érdemes megfontolnod.

Rock Legend: egy kis menedzselés...Ahhoz, hogy elindulj, dalok kellenek, a komponálást a kis CD-ikonra bökve tudod elkezdeni, ennek menete egyszerű: lentről a kis lapokat kell bepasszintani a kottába. Egyes hangjegyek alatt láthatsz egy halvány ívet, ez akkor fog "élni", ha sikerül egymással színben passzoló (azaz harmonizáló) hangjegyeket összehozni; tehát ha az előző szakasz piros kottafejjel ér véget, a következő zölddel kezdődik, lentről egy piros elejű, zöld végű lapot kell beilleszteni. A komponálást érdemes akkor megejteni, amikor elég magas az inspirációd szintje, ezt a boltban megvásárolható CD-k meghallgatásával (dupla klikk rajta), illetve más bandák koncertjén tombolva tudod emelni, e két tevékenység egyébként új „témalapokat” is elérhetővé tesz. A kész dalokat egyébként utólag is lehet finomítani, illetve a közönség által már meguntakat visszavonultatni (Retire).

Amint összejött 6 nóta, le lehet kötni egy turnét (Gig, a dollár jelre bökve); ezután érdemes a teendők listáján a szórólapozást bevállalni (Fly Posting, Give Out Flyers), elmenni egy stúdióba tökéletesíteni a hangzást (Rehearsal, a hangláda ikon), illetve gyakorolni (violinkulcs). Utóbbi egyszerű: egy hangsort játszik le a program, neked ezt kell visszajátszani a megfelelő számbillentyűk adott sorrendben történő leütésével. Figyelni kell arra is, hogy ne legyen túlhajtva a banda (Tiredness, jobb klikk a portrékon), néha be kell iktatni egy szabadnapot (a teendők listáján: „Relax and do nothing”; ez minden lépés után megjelenik, de az alsó „Do something else...” gombra bökve újabb napi teendőket vállalhatsz be).

Sajnos a demó elég hamar véget ér; nekem nagyon bejött a progi, úgyhogy támogatom is annyival Cliff barátunkat, hogy megvásárolom a terméket, ezt egyébként internetes ügyletben lehet megejteni a hivatalos weboldalon keresztül, ára mindössze 18,42 euró, azaz 4600 forint, ezután letölthető, és e-mailben kapott kóddal aktiválható a cucc.