• Október 27-én debütál A romantikus gyilkos a Netflixen
  • Anzu, a tinilány nem szeret barátkozni, inkább egész nap videojátékozik
  • Riri, a varázsló azonban a népességfogyás megállítására randijátékba küldi

Érdekes társadalmi vonatkozásokat rejt, a fiatalabb generáció elhanyagolt offline jelenlétére és demográfiai problémákra reflektál a Netflix új mangaadaptációja. A romantikus gyilkos című Momose Wataru képregény 2019-ben mutatkozott be és rögtön a Jump Vertical Scroll Manga elismerésében részesült. A streamingszolgáltató égisze alatt feldolgozott mű pedig október 27-én kerül képernyőre.

Hoshino Anzu nem tipikus hős karakter, egyszerű középiskolás lány, aki sem a divattal, sem szociális életével nem törődik, inkább videojátékozik egész nap. Riri, a varázsló azonban a népességfogyás megállítása érdekében cselekvésre kényszeríti: Anzu maga mögött hagyja három kedvenc dolgát – a játékokat, a csokit és macskáit –, és hirtelen jóképű pasik közé keveredik.

f1a8759db36dcecf84da370c9d8339481661217093main.jpg
(A kép forrása: Crunchyroll)

A romantikus vígjátékként címkézett mese során Anzu három fiú életébe is beleszövődik, noha váltig állítja, soha nem akart szimulációs randijátékban részt venni. „Találkozik egy jóképű sráccal, aki annyira népszerű, hogy már fáj, egy illemtudó és sportos gyerekkori barátjával, és egy gyönyörű, gazdag fiatal sráccal, aki naiv a külvilággal szemben” – áll a produkció hivatalos leírásában. Nektek hogy tetszik az animációs szériát felvezető előzetes?