• A Netflix legnézettebb angol nyelvű tartalma jelenleg a Sandman
  • Az Álmok királya kiszabadul rabságából, majd helyreállítaná uralmát
  • Egybefűzött bónusz epizódok debütálnak ma a szolgáltató műsorán

Szokatlan lépésre szánta el magát a Netflix, premierje után bónusz epizóddal koronázta meg a Sandman: Az álmok fejedelme nyitóévadját. A képregény két történetét feldolgozó Ezer macska álma/Kalliopé című egybefűzött dupla rész már elérhető a szolgáltató kínálatában, de előzetest is kapott a szezonhoz toldott utójáték.

A varázslatos képregény adaptációja természetfeletti síkon játszódik. Morpheusz, az Álmok királya több évnyi rabságából szabadul. Világot átszelő utazásra indul, hogy visszaszerezze, amit elloptak tőle, és helyreállítsa hatalmát, illetve az Álomvilág rendjét. Az epizódok során családjának illusztris tagjai, például a Halál, a Végzet, vagy a Kétségbeesés is felbukkan. A főhőst Tom Sturridge alakítja, de ott van a stábban Stephen Fry is, míg Lucifer szerepében a Trónok Harcából ismert Gwendoline Christie látható.

Látva a produkció népszerűségét – jelenleg a tíz legnézettebb tartalom között tanyázik a sorozat –, a rajongóknak szánt meglepetés még magasabbra lendítheti az érdeklődést. Neil Gaiman 1989-1996 között futó képregényét mi is méltattuk, bár néhány ponton kritikát fogalmaztunk meg az adaptációval szemben. A Trónok harca szerzője, George R.R. Martin viszont egyenesen piedesztálra emelte a szériát.