Romero és a nagyvilág...A legutóbbi PC Guruban, a legbefolyásosabb figurákról szóló összefoglaló cikkben is szerepelt, hogy az egykori fenegyerek új cége, a Slipgate Ironworks égisze alatt jelenleg egy MMORPG-t fejleszt. Nyilván csak akkor fogunk bővebbet megtudni a címről, ha már tuti lesz vele kapcsolatban minden, még egy hype-vonatról nem akar leesni Romero barátunk. A mostani hír arról szól, hogy stúdiója - mely egyébként az egyetlen elérhető nyitóoldal információja alapján többek között volt Electronic Arts, Namco, Midway, Crystal Dynamics, Rockstar, és SCEA (Sony) munkásemberekből áll – megvásárolta a BigWorld Technology licencét. Ez egy komplett megoldás MMO játékokhoz, szerveroldali applikációkkal, 3D-s klienssel, és direkt az ilyen stílus gyors, hatékony fejlesztését segítő API-kkal, szerszámokkal. A technológiát részében vagy egészében már megvásárolta a Cheyenne Mountain Entertainment a Stargate Worlds, illetve az NP Cube a Dark and Light projektekhez.

A Slipgate Ironworks játékáról csak annyit tudunk, amennyit a sajtóközleményből kimazsolázhattunk, a BigWorld képviselője, Simon Hayes ezt mondta ugyanis: „John Romero és csapata nagyon innovatív ötletekkel bír arról, mit akarnak kihozni ebből a projektből. A részükre átadott megoldásnak köszönhetően a team kreatív szabadsághoz jut, hogy egy valóban egyedi következő generációs MMOG-t készíthessen.”

Érdekes egyébként, hogy egy másik nagy öreg az id Soft egykori aranycsapatából, Tom Hall, aki jelenleg a KingsIsle Entertainment kreatív igazgatója, szintén MMORPG-t hegeszt. Jó hallani újra a régi nevekről, úgy tűnik, az új lehetőségek felszították bennük is a tüzet...