A második résszel csak egy baj volt: igazi „cliffhangeres” befejezést kapott, azaz úgy volt vége, hogy nem volt vége. Evégből aztán erősen egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb érkezik a harmadik etap, csak az volt a kérdés, mikor – az ibériai srácok munkatempóját ismerve a kérdés több mint jogos volt. Amikor aztán idén februárban bejelentették az új felvonást, jött az igazi meglepetés: nem kapott sorszámot, ugyanis a készítők szerint nem sok köze lesz az eddigi részekhez a két főhősön kívül...

Ma befutott a postaládámba a Focus Home Interactive levele, benne hat darab friss, ropogós kép, amelyekbe ismét sikerült beleszerelmesednem – remélem megnézve őket sokan megértik, miért. Mellé érdekes, fura és szomorú információkat egyaránt mellékelt a kiadó.

Először a kellemes hírek: mint az lejöhet a képekből is, a ToF új grafikus motort kapott, ami nagy felbontású háttereket, sokkal részletesebb karaktereket, és realisztikusabb animációt tesz lehetővé. Bár ez itt nem látszik, de megújult a kezelőfelület is: a tárgyakat minden szögben, azaz 3D-ben megvizsgálhatjuk majd. A srácok beépítenek egy manapság divatos súgórendszert is, hogy a kevésbé rutinos kalandorokat átsegítsék a nehéz napokon (ami a második részt ismerve bizony még a rutinosaknak is jól fog jönni...). A játékban egyébként Briant és Ginát is irányíthatjuk majd, mindketten fontos részét képezik a történetnek.

És akkor jöjjön a szomorú és a fura: a sajtóközlemény szerint a harmadik résszel lezárul a saga, ez lesz hőseink utolsó kalandja. Azt is megerősíti a szöveg, hogy a Twist of Fate meglehetősen független epizód lesz, azaz olyanok is tökéletesen élvezni fogják majd, akik nem játszottak az első két felvonással, és nem ismerik a sztorit. Maga a cucc egyébként megőrzi a Runaway-széria szellemiségét, úgy a vizualitásban, mint a humorban, de jó sok csavarra és váratlan fordulatra kell felkészülnünk.

Még egy kevésbé örömteli bejelentés a végére: a játék PC-re és Nintendo DS-re 2009 negyedik negyedévében fog megjelenni....