• Befutott a Rune 2 első komolyabb frissítése, a Lazarus Update 1.1
  • Mely többek közt átdolgozott harcrendszert és fejlődést ígér
  • Valamint a játéktérbe is új életet lehel falusi NPC-k beemelésével

A Rune 2 a tavalyi év egyik legbotrányosabb és egyben legszürreálisabb rajtját mutatta be november közepén. Nem elég ugyanis, hogy a játék enyhén szólva is katasztrofális állapotban került kiadásra, a rajta dolgozó Human Head Studios a megjelenés másnapján bezárt, hogy még aznap a Bethesda szárnyai alatt alakuljon újra, és vitte magával a Rune 2 forráskódját is, amiért a kiadónak utólag pereskednie kellett velük.

Nincs azonban még minden veszve: a Rune 2 kiadója, a Ragnarok Game, anno megígérte, hogy a fejlesztők helyett is befejezik a játékot, a jelek szerint pedig ehhez az ígérethez tervezik is tartani magukat. Nemrég ugyanis befutott a Rune 2 első nagyobb lélegzetvételű, ingyenes frissítése, a Lazarus Update 1.1, mely teljesen átdolgozza a harcrendszert és a karakterek fejlődését, valamint több száz új fegyvervariánst is hozzáad a játékhoz.

Ha pedig ennyi nem lenne elég, feltűnnek a falusiak is, melyek lassan, fokozatosan fognak visszatérni Midgard földjére, ahogy a sztoriban előre haladva újjáépítjük azt.