A San Diego-i ComicConnak hála újabb infók láttak napvilágot a Crytek Ryse: Son of Rome című játékáról, pontosabban az eddig nem túl sokat emlegetett történetről. Mivel egy single player módra kihegyezett akciójátékról van szó (mely egyébként nagyon idegesítő), fontos, hogy a sztori a tévé előtt tartsa az embert. Hogy ez így lesz-e, nem tudjuk, de annyi biztos, hogy a lehetőség adott a sikerhez.

A Ryse: Son of Rome főszereplője egy Marius Titus nevű légiós, akinek családját barbár harcosok mészárolták le. Marius bosszút esküdött szeretteiért, a játék kampánya soránt pedig megjárja Britanniát, majd visszatér Rómába, hogy egy epikus lezárással tegyen pontot az i-re. Bár ez eddig nem hangzik túl bíztatóan, a Crytek külön kitért a fontosabb szereplőkre is. Mariusról megtudtuk például, hogy bár eleinte messzemenőkig elkötelezett a Birodalom érdekei mellett, később rájön, hogy Róma legalább olyan romlott, ha nem rosszabb, mint a barbár törzsek.

Marius mentora egy Vitallion nevű tábornok, aki rengeteg hadjáratot vezetett már harmincéves pályafutása során. Neró császár utalkodása idején járunk, az őrült hódító pedig a Ryse: Son of Rome-ban is fontos szerepet játszik majd -- igaz, egyelőre kérdés, hogyan keveredik az egyszerű katona a világpolitika irányítói közé. Commodus és Basillius, Neró fiai is szerepelnek a játékban, sőt, Oszvald, a brit kelta icenus törzs egykori uralkodója és annak gyönyörű, később királynővé választott lánya, Boudica is feltűnik a színen (mi már most szerelmi szálat szimatolunk). Találkozunk továbbá az északi barbárok Glott nevű enigmatikus törzsfőnökével, és ha ez még nem lenne elég, Mariust egy halhatatlan szellem is segíti kalandjai során, némi misztikumot csöpögtetve a történelmi kalandokba.

A Ryse: Son of Rome saját interaktív képregényt is kapott Sword of Democles címmel, melyet itt lehet végigkattintani, s mellyel a játék megjelenése után feloldható extrákat szerezhetünk. A program természetesen kizárólag Xbox One konzolon lesz elérhető. Alant látványos képeket is megtekinthettek a nem mindennapi grafikával megáldott játékból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ryse: Son of Rome -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nincs