Mikor 2004-ben megjelent a Sacred első része, bombaként robbant és nagy sikert aratott az eredetiségével, szép grafikájával. Most újra erre a két tulajdonságra építenek a fejlesztők.

Sacred 2 - indul az új hentparádéA korábban megismert karakterek közül csak a Seraphim tér vissza, öt újonccal együtt: Árnyharcos (Shadow Warrior - a képen), Inkvizítor (Inquisitor), High Elf, Dryad és Templomőr (Temple Guardian).

A szokásos szörnyhentelés és háttérsztori felderítés mellett most kapunk egy újdonságot is. Ugyanis, ha gonosz vagy jó dolgokat teszünk, cselekedeteinknek megfelelő küldetések nyílnak meg. Az NPC-k ennek függvényében viszonyulnak majd hozzánk és vagy tárt karokkal várnak vagy vasvillával, hogy két szélsőséget említsek. A gonosz szál párhuzamosan fut a jóval, csak itt a szerepek (pozitív és negatív főszereplő) megcserélődnek.

A történet több ezer évvel az első rész eseményei előtt játszódik és az elf polgárháború, illetve a rejtélyes T-energia körül forog minden. A játéktér 2/3-a már a játék elejétől fogva elérhető, méretre is elég nagy lesz, hiszen ha gyalogosan akarunk keresztülszaladni rajta, az sok időnkbe fog telni. Persze, ez gyorsabban is fog menni, amint megkapjuk majd a specializált "hátasunkat"; az Árnyharcos számára például pokolból szalajtott kutyák állnak rendelkezésre.

A játékot 2008 első negyedévében tervezi megjelentetni az Ascaron.