Sam Lake a Polygonnak adott egy kimerítő, több mint fél óra hosszú interjút New Yorkban, ami alatt kitért mindenre, ami a Remedyvel kapcsolatos: szóba került karrierje hajnala és a Death Rally, elmondta, hogy mely művekből merített inspirációt a Max Payne-sorozathoz, és természetesen beszélt a közelgő, Xbox One-exkluzív Quantum Breakről is. És igen, az Alan Wake 2 is szóba került, nyilván.

Ami a Quantum Breaket illeti, Sam eloszlatott pár tévhitet a játékkal kapcsolatban. Mint mondta, a Quantum Break a tévésorozatos véna ellenére is inkább videojáték, melynek struktúrája a következőképpen alakul: játszunk egy fejezetet a játékkal, ami a csapattól megszokott minőségű akciót nyújtja, majd megnézünk egy epizódot a mellékelt tévésorozatból, ami segít feldolgozni és megérteni a történetet. Igen, jól olvastátok, mellékelt: a Quantum Break egyetlen lemezen érkezik majd, amin a játék mellett az összes sorozatrész is megtalálható lesz. Lake úgy véli, hogy a Quantum Break egy hosszú folyamat eredménye a Remedynél: először még filmes gyökerekben gondolkodtak, majd jött az Alan Wake epizódikus felépítése, és most itt egy teljesen új narratíva. Hogy idén látunk-e még valamit a Quantum Breakből, egyelőre titok, de Sam szerint minden lehetséges, szóval várjuk ki a végét.

S hogy mi a helyzet az Alan Wake 2-vel? Nos, mint azt korábban mi is hírül adtuk, a projekt nem került lapátra, épp csak kell előtte valami, ami megalapozza a játék sikerét. Mivel az első rész csak nagyon lassan hozta vissza a készítési költségeket, ezért a Microsoft nem látott fantáziát a dologban, a Nordicnak meg valószínűleg nincs arra pénze, hogy kockáztasson egy bukást a franchise-zal. Ugyanakkor Lake megerősítette, hogy az egész csapat szerette az Alan Wake-et, és a Quantum Break munkálatai alatt is folyamatosan keresik annak lehetőségét, hogy kezdjenek valamit a kattant író történetével. Sam szerint egy isteni szikrára várnak, valamire, ami elég jó ötlet ahhoz, hogy méltónak találják az Alan Wake névre. A remény tehát nincs oda, egy nap minden bizonnyal lesz Alan Wake 2, de sajnos sokat kell várnunk rá, annyi szent.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!