• Scorsese szerint a Marvel alkotásai nem filmek, hanem leginkább egy vidámparkhoz hasonlíthatók
  • Változást sürgetett a filmkultúrában a legendás direktor
  • Szerinte vissza kéne térni a narratív filmekhez és nem szabad hagyni, hogy a szuperhős műfaj kiszorítsa a filmeket a moziból

Nagy port kavart Martin Scorsese Empire Magazinnak adott nyilatkozata, amiben kritizálta a szuperhősfilmeket. Ezt persze nagy felháborodás követte, Samul L. Jacksontól Robert Downey Jr.-ig sokan kifejtették ellenvéleményüket, miszerint a Marvel-művek szép mesék és sokan szeretik őket. Scorsese azonban nem hagyta annyiban a dolgot és a Londoni Filmfesztiválon újra felszólalt az ügyben, árnyalva korábban kifejtett véleményét.

Megismételte, hogy a Marvel alkotásai nem filmek, hanem leginkább egy vidámparkhoz hasonlíthatók, és ez azoknak jó, akik ilyennek gondolják a mozit. Leszögezte, hogy természetesen mindenkinek szíve joga, hogy mit néz, ugyanakkor változást sürgetett a filmkultúrában a legendás direktor. Szerinte vissza kéne térni a narratív filmekhez és nem szabad hagyni, hogy a szuperhős műfaj teljesen kiszorítsa a filmeket a mozikból.

scorsese.jpg

Scorsese Robert De Niroval, Al Pacinoval, Joe Pesci-vel és Harvey Keitel-lel készülő új gengszterfilmje egyébként november 27-én debütál a Netflixen és a legfrissebb hírek szerint korlátozott számban moziban is bemutatják majd a The Irishmant.