Az már egészen megszokott, hogy az Amazon vagy egy másik viszonteladó, esetleg valamelyik ország korhatár besorolásáért felelős csapata miatt kerülnek ki játékokról idő előtt olyan lényeges információk, mint például a cím. De azért az, hogy egy játék azért bukjon le, mert a metrón is dolgoznak rajta, ritka eset.

De most úgy tűnik, ennek lettünk „szemtanúi”. Történt ugyanis, hogy a Tripleh280 Reddit-felhasználó a montreali metrón utazva észrevette, amint a mellette ülő egy prezentációt készít laptopján, a képernyő sarkában pedig ott virított egy szép, méretes Shadow of the Tomb Raider logó. Nosza, Tripleh280 hamar készített is róla egy fotót és kitette Redditre.

shadow-of-the-tomb-raider-screenshot.jpg

Érdemes tudni, hogy Montrealban két olyan stúdió található, aminek szegről-végről köze van a Tomb Raiderhez. Az Eidos Montreal, ami a 2013-as Tomb Raider multiplayerét készítette, és a Rise of the Tomb Raiderbe is besegítettek, valamint e két címet kiadó Square Enixnek szintén van a városban egy irodája – bár utóbbi csak mobil játékok kiadásával foglalkozik.

Nos, a Kotaku volt olyan rendes, és saját forrásainál utána érdeklődött a dolognak. Ezek a meg nem nevezett informátorok pedig igazolták, hogy az Eidos Montreal valóban a Shadow of the Tomb Raideren dolgozik. Na de teljesen átvették Lara Croftot a Crystal Dinamicstól, vagy ezúttal is csak besegítenek, esetleg a játék egy részét készítik? Nos, erre a kérdésre nem kaptunk választ, de nem lenne meglepő a dolog, hiszen az első Tomb Raidertől az Underworldig bezárólag az Eidos bábáskodott a sorozat fölött. Persze, amíg hivatalos forrásból nem kapunk választ, addig az egész hírt érdemes csak pletyka szintjén kezelni.