• Shadows of Kepler címen fejleszt sci-fi horrort az Infinite Hole csapata
  • Most pedig egy 30 perces demót is kiadtak a munkájukhoz
  • Melyet a játék Steam adatlapján érhetünk el

A jó (vagy igazából akármilyen minőségű) sci-fi horror igencsak ritka madárnak számít a játékiparon belül, és úgy tűnik, ezt a piaci rést az Infinite Hole csapata is észrevette, ugyanis már jó két éve ügyködnek egy pontosan ilyen címen, a Shadows of Kepleren. Most pedig mi magunk is megnézhetjük, hogy mire jutottak, hiszen a fejlesztők nemrég kiadtak egy ingyenes, 30 perces demót a programhoz, mely a Shadows of Kepler Steam adatlapjáról tölthető le.

Maga a játék a jövőben játszódik, egy Kepler nevű, misztikus és veszélyes bolygón, mely az emberiség új hazája vagy végső temetője is lehet, miután egy súlyos katasztrófa majdnem lakhatatlanná teszi a Földet. Ide érkezik meg az általunk irányított Cooper őrmester, akinek feltett szándéka felfedni a bolygó összes titkát, ami, mondanunk sem kell, nem lesz se békés, se nyugodt folyamat.

Külön érdekesség, hogy a fejlesztők az ijesztgetés mellett a szerepjátékos elemekre is igyekeztek rágyúrni, méghozzá a pillangó hatás segítségével. Ez a mechanika lényegében annyit jelent, hogy minden döntésünknek lesz valamilyen következménye a jövőben, így alaposan meg kell fontolnunk, mikor mit teszünk. A Shadows of Kepler az eddigiek alapján igen érdekesnek tűnik, mi pedig csak azt sajnáljuk, hogy 2021-ig kell várnunk a teljes verzió megjelenésére.

shadows-of-kepler-01.jpg