A Humble Bundle sikerén felbuzdulva rengeteg hasonló kezdeményezés szökkent szárba az utóbbi időkben, az egyik olyan a Groupees, amely amolyan „csináld magad” elven működik. A felajánlók teljesen testre szabhatják csomagjaikat, a vásárlók pedig szintén maguk választhatják ki, hogy melyik elemeket veszik meg, és ezért mennyit hajlandók fizetni. A dolog remekül működik, magam is vásároltam már remek címeket náluk -- a friss ajánlatot kihagyni pedig egyenesen vétek.

Ezúttal ugyanis a Frogwares kínálja a korábbi, illetve casual Sherlock Holmes játékokat. A pakkban a következő címeket találjuk (mindegyik steames!):

  • Sherlock Holmes: Mystery of the Mummy (2002);
  • Sherlock Holmes: The Case of the Silver Earring (2004);
  • Sherlock Holmes: The Awakened -- Remastered Edition (2006);
  • Sherlock Holmes versus Arsène Lupin (2007 – a játék az észak-amerikai piacon megjelent néven, azaz Nemesis alcímmel szerepel);
  • The Adventures of Sherlock Holmes: The Mystery of the Persian Carpet (casual játék, 2008);
  • Sherlock Holmes and The Hound of The Baskervilles (casual játék, 2010).

A fentieken kívül a csomag részét képezi még a szintén steames Drakula: Origin is, illetve megfelelő számú eladás után megkapjuk a Dracula: Love Kills című hidden object játékot, plusz van még két, egyelőre rejtett bónusz is.

A vásárlás, ahogy fentebb említettem, kicsit eltér a szokott „egyben minden” módszertől: a fizetési opciók blokkja mellett neked kell kiválasztanod, melyik játékokat kéred, ennek megfelelően alakul a minimum ár (így ha már megvan valamelyik cím, nem kell megvenned, ami szerintem okos dolog). Ha mind a hét játékra lecsapsz, akkor is csak 4,5 dollárt, azaz alig több mint 1000 forintot kell kifizetned, ami rendkívül baráti ár. Ráadásul az egész összeg jótékonysági célokra megy, konkrétan az ukrajnai Korostenben található árvaház javára -- a választás egyébként érthető, hiszen a Frogwares fele részben ukrán nemzetiségű. A cél tehát nemes, a játékok tényleg megérnek ennyit a műfaj szerelmeseinek, sőt, ha kicsit megnyomod a ceruzát, és öt dollár helyett tízet fizetsz, még úgy sem jársz rosszul... Az akció még négy napig tart.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!