• Újdonságokat fedeztek fel a Silent Hill 2-ben
  • Lett volna mini map
  • Akárhol menthettünk volna
  • A funkciók cheatekkel előhívhatók

Mi az, 2001-ben jelent meg, és a mai napig a világ egyik legjobb horror játéka? Hát persze, hogy a Silent Hill 2-ről beszélünk, a kultikus játékról, ami még annak ellenére is rémisztő tud maradni, hogy tudjuk, egy kutya áll az egész mögött. (Nem vicc, nézzetek meg az easter eggeket.) Na de, hogy a tárgynál maradjunk készültük nektek egy kis triviával.

Mint az köztudott, a Silent Hill 2 a PlayStation konzolok hőskorában jelent meg. Ekkoriban még rendszeresek voltak a komplex cheat kódok, amikkel különféle csalásokat aktiválhattunk, vagy megnyithattunk olyan elemeket, amiket a fejlesztők elrejtettek a játékosok elől. A múlt héten egy punk7890 nevű Twitter felhasználó felfedezett egy ilyen kódot, és megosztotta a világgal.

Mint kiderült, az amúgy HUD nélküli játék tartalmazott volna ilyen elemeket, például egy térképet, ami a képernyő jobb felső sarkában mutatta volna, Silent Hill melyik részén járunk éppen. A második felfedezés a check point rendszert tette volna irrelevánssá. Ha a játékon belül lenyomjuk a Start + L2 + Négyzet + L3 gombokat, a sztori bármelyik pontján menthetünk. Ez a funkció azonban csak azt követően lesz használható, hogy végig vittük a játékot, és a kutyás endinget kaptuk.

hiddenmapsavesilenthill2.jpg